Isus si apostolii

(Credit foto: AICI)

Cine a fost Isus ? Un grup de istorici şi teologi creştini prezintă într-un documentar online rezultatele cercetărilor lor din ultimii zece ani.

De-a lungul a 8 episoade de câte 26 de minute, Darrel Bock, Craig Evans, Grant Osborne, Michael Wilkins şi alţi profesori de Noul Testament ne duc înapoi în timp în lumea în care a trăit Isus din Nazaret.

Oferindu-ne o perspectivă conservatoare asupra evenimentelor care au declanşat apariţia creştinismului, aceşti oameni de ştiinţă încearcă să răspundă unor întrebări legate de istoria secolului întâi fără a porni neapărat de la presupunerea că Biblia este de inspiraţie divină.

Sunt descrierile biblice compatibile cu alte scrieri istorice ale acelor timpuri ? Ce criterii ar trebui să folosim atunci când studiem viaţa lui Alexandru Macedon, Iuliu Cezar sau a lui Isus ?

Documentarul a fost realizat în luna iunie 2008 în diferite locaţii din Israel – meleaguri pe unde a umblat şi a învăţat Isus. Primele episoade sunt filmate printre ruinele sinagogii din Capernaum, la Cezareea din Filipi lui Filip şi în Ierusalim.

Deocamdată puteţi viziona doar patru episoade, următoarele fiind difuzate online în săptămânile care urmează.

Jesus: Man, Messiah, or More?

  1. Overview
  2. Peter’s Confession
  3. Jesus Enters Jerusalem
  4. The Temple Controversy
  5. The Last Supper
  6. The Jewish Examination of Jesus
  7. The Crucifixion
  8. The Resurrection of Jesus